Veel gestelde vragen


Waar kunnen we u mee helpen?


  • Algemeen hellodeck.nl
  • Vervangen
  • Materiaal
  • Onderhoud het gebruik en de veiligheid
  • Garantie en de levensduur
  • Levertijd, installatie, retour name oude lamellen en betaling

 


Algemeen hellodeck.nl


Wie is hellodeck.nl 

Hellodeck is een verdeler / fabrikant van lamellen afdekkingen en automatische oprolsystemen en levert deze wereldwijd. Onder de naam Hellodeck leveren en installeren wij lamellen afdekkingen op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt.

 

Waarom juist bij ons een lamellenafdekking kopen?

Waarom zou u meer betalen? Eigen productie, korte lijnen, eigen installatie dienst wij komen indien gewenst de maten van uw bad inmeten, laten u de verschillende kleuren en mogelijkheden van de lamellen zien en de afdekking wordt speciaal voor u op maat geproduceerd. Ook het afvoeren van de oude lamellen wordt door ons in eigen beheer gedaan, waarna de lamellen door ons voor recycling wordt aangeboden.
Verkopen jullie ook oprolsystemen?
Ja, natuurlijk verkopen wij ook oprolsystemen. Want wat is nu een lamellenafdekking zonder goed functionerend oprol systeem. Heeft u problemen met uw systeem of is de motor kapot ook dan staan wij graag voor u klaar. Zoals u ziet zijn wij specialisten in afdek systemen en produceren wij niet alleen lamellen. Onze focus ligt op het gehele systeem maar ook voor andere zwembad gerelateerde problemen kunt u bij onze monteurs terecht.
Waarom moet ik een offerte aanvragen?
Een lamellenafdekking is gemaakt voor uw bad. Maatwerk dus. Productie technisch zijn de lengtematen van de lamellen per 50cm oplopend. Hierdoor wordt een bad breedte van 3,80m automatisch 4,00m. Bij berekening van de benodigde m² is de lengte van uw bad maatgevend. Uw lamellenafdekking wordt dus speciaal voor u door ons op maat gemaakt.

Vervangen


Moet ik altijd heel mijn lamellendek vervangen?

Nee, u kunt ook enkele lamellen vervangen wanneer deze kapot zijn. Echter krijgt u dan wel altijd te maken met kleur verschil.

 

Kunnen de lamellen van hellodeck ook als vervanging van andere merken worden gebruikt?

Jazeker, wij vervangen ook lamellen van oa Starline Roldeck, AquaDeck, Hydrodeck, Overdrive, T&A Aquatop, Swimsafe, Recover etc.

 

Moet u uw lamellen altijd vervangen met lamellen van dezelfde soort?

Nee dat is niet nodig, 95% van de lamellen kunnen zonder problemen aan elkaar geklikt worden. U kunt dus zonder problemen van het ene merk naar het andere overstappen. Bel of mail ons gerust voor advies in uw situatie.


Materiaal


RVS

Voor onze oprolsystemen onderwater passen wij enkel en alleen de beste kwaliteit RVS toe namelijk RVS 316L. 

 

Composiet / kunststof

Onze oprolsystemen en inbouwedelen zijn ook in het materiaal composiet en kunststof te verkrijgen. De grote voordelen hiervan zijn dat dit materiaal corossie bestendig is. Ideel dus voor (zout) elektrolyse zwembaden.

 

Wat is PVC?

PVC staat voor Polyvinylchloride en is een kunststof welke al jaren in zwembadafdekkingen wordt gebruikt. Zeker de gekleurde lamellen (wit, grijs, blauw, zand etc.) zijn in het verleden veelvuldig toegepast. Door wetswijzigingen is de samenstelling van PVC voor solar lamellen veranderd. De kwaliteit is hierdoor achteruit gegaan. Daarom raden wij PVC solar voor Zuid Europa af. Het advies van hellodeck is om wanneer u kiest voor Solar lamellen om dan te kiezen voor onze Polycarbonaat Solar lamellen.

 

Wat is Polycarbonaat (PC)?

Dit is een kunststof welke 7x slagvaster is en een hogere verbrandingsgraad heeft dan PVC en daardoor beter tegen hitte kan en ook beter hagelbestendig is. Polycarbonaat is beter UV bestendig en heeft een veel langere levensduur dan PVC.

 

Wat is TRI-EXTRUSIE?

Lamellen worden geëxtrudeerd uit kunststofkorrels. Wanneer er slechts één kleur verwerkt wordt spreekt men over mono-extrusie (zoals onze witte, grijze, blauwe en zand kleurige PVC lamellen), solar lamellen worden vervaardigd door middel van co-extrusie (een zwarte onderzijde en een transparante bovenzijde) Bij tri-extrusie wordt er tijdens dit proces een derde toplaag bovenop de lamel aangebracht welke zorgt voor een extra UV- en krasbestendigheid. Al onze PC solar lamellen zijn in tri-extrusie uitgevoerd. De toegepaste toplaag bij ons is 300 micron waarbij deze bij andere fabrikanten slechts 80 micron is. Door het toepassen van een toplaag van 300 micron hebben de lamellen een betere opwarming, zijn ze veel beter bestand tegen veroudering en is de stevigheid / veiligheid een stuk hoger.

 

Wat wordt bedoeld met slagvastheid van de lamellen?

Kunststof wordt na verloop van tijd en door UV belasting brosser. Een hagelbui, vallende eikels of vogels die tussen de lamellen zaadjes op pikken kunnen op den duur gaten veroorzaken. Polycarbonaat is veel slagvaster dan PVC en is hier dus beter bestand tegen. In Duitsland werkt men met een sicherheitsklasse, dit wil zeggen in welke klasse vallen de lamellen bij hagelschade. Hierbij worden de lamellen getest met een stalen bal die van verschillende snelheden en hoogte wordt losgelaten op een dek. Onze PC lamellen vallen in sicherheitsklasse 4 dat wil zeggen dat de lamellen bestand zijn tegen hagelstenen tot 4cm grote. Let op! Het weer kan grillig zijn en wanneer men een hagelbui ziet aankomen probeer dan altijd het dek open te leggen om zoveel mogelijk schade te beperken. Ons advies is kijk even goed of uw dek is meeverzekerd  in uw huidige polis, zo niet probeer deze dan mee te verzekeren.

 

Wat zijn anti alge lamellen?

Algen groeien alleen bij de combinatie zonlicht en stilstaand water. De Anti-Algen lamel heeft een haakverbinding waardoor er geen licht in de haak valt en zo wordt algengroei tegen gegaan. Naast deze gepatenteerde haakverbinding hebben wij ook onze eigen anti alge lamel. Door toepassing van een innovatieve sleuventechniek in onze standaard lamellen ontstaat verversing en doorstroming in de lamel, en doordat uw zwembadwater met chemicaliën wordt behandeld worden algen afgebroken en afgevoerd. Bij het openen en sluiten van de afdekking stroomt water via de sleuven in roterende beweging door de koppelkamer van de lamel. Het water tilt het vuil op en voert het af. Een slimme oplossing op basis van zelfreinigend vermogen. Het afvoeren van het vuil en de algen wordt nog eens extra beïnvloed door onze speciale einddoppen.

 

Wat zijn anti condens lamellen?

Eigenlijk zijn er geen Anti-condens lamellen. Condens in een lamel is namelijk niet te voorkomen. Geen enkele kunststof is damp-dicht. Condens ontstaat door de temperatuurverschillen tussen het zwembadwater, de lucht en de lucht(vochtigheid) in de lamel. Onze Anti-condens lamel is voorzien van een zilver-transparante bovenzijde waardoor de onvermijdelijke condens niet zichtbaar meer is. Wel zorgt deze extra zilveren-transparante laag voor een mindere werking van de solar lamel.  


Onderhoud het gebruik en de veiligheid


Wat moet ik doen als het gaat hagelen?

U kunt het beste uw bad open leggen, de lamellen dus oprollen op de rol. Zo beschermt u uw lamellen tegen eventuele schade door hagelinslag.

 

Wat te doen met mijn lamellendek in de winter?

Er zijn verschillende manieren om uw dek de winter goed door te laten komen. U kunt uw dek gesloten op het water leggen en het dek en uw bad door middel van een winternet vrij te houden van bladeren en vuil. Ook is het mogelijk om de lamellen opgerold onder water laten op de rol. En het bad door middel van een winternet vrij houden van bladeren en vuil. Beide vormen zijn mogelijk, het belangrijkste is eigenlijk nog wel dat u uw dek nooit moet openen of sluiten wanneer uw zwembad is bevroren. Dit kan schade aanbrengen aan uw dek en uw oprolsysteem.  

 

Kunnen de lamellen te warm worden?

Jazeker! Wij adviseren om lamellen niet in de volle zon te installeren of aan de rand van het bad te leggen. De lamellen kunnen dan de warmte niet kwijt en kunnen vervormen. Vooral bij PVC solar lamellen geeft dit na enkele minuten al blijvende vervorming. Polycarbonaat lamellen hebben een hogere verbrandingsgraad dan PVC lamellen en vervormen niet blijvend in de zon.

 

Hoe kunt u uw lamellendek het beste schoonmaken?

Het beste alleen met (onthard) water en een zachte borstel. Schoonmaakmiddelen zijn vaak chemische producten en bevatten bestanddelen die de kunststof aan kunnen tasten. Indien gewenst hebben wij een ecologisch schoonmaak product. 

 

Kan ik een lamellenafdekking gebruiken als veiligheidsafdekking? 

De lamellen beschikken over drie luchtdichte kamers waardoor de lamellen op het water drijven. Wanneer een klein kind of dier op de afdekking valt zal deze blijven drijven. Niet alleen de lamellen bepalen de veiligheid ook het type bad en de uitvoering van het rolsysteem. 


Garantie en levensduur


Hoe lang gaat een lamellenafdekking mee?

Gemiddeld gaat een lamellen afdekking tussen de 5 en 15 jaar mee. Maar dit is afhankelijk van het gekozen lamellenprofiel (PVC of PC) in combinatie met het gebruik en de situatie ter plaatse.

 

Welke garanties worden er gegeven op de lamellen, motoren en stuurkasten?

U krijgt op de PVC gekleurde lamellen 2 jaar garantie. Op de PC solar lamellen 5 jaar garantie. Er wordt geen garantie wordt gegeven door gebreken die het gevolg zijn van: normale slijtage of veroudering, onoordeelkundig gebruik, verbranding door te warm worden van de lamellen, niet of onjuist uitgevoerd onderhoud, storm of hagelschade, verkleuring door weersinvloeden, gebladerte en takjes, gebreken van andere (bv extreem hoog chloorgehalte). Vraag naar onze totale garantie voorwaarden formulier. Op onze buismotoren en stuurkasten geven wij een volledige garantie van 3 jaar.

 

Wat kunnen we besparen met een lamellenafdekking?

Dat hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. De grootte van het zwembad, isolatie van het zwembad, de ligging van het zwembad (beschut of in de wind) en de gewenste watertemperatuur. Ook het aantal maanden dat het bad gebruikt wordt en de geografische ligging zijn van belang. Met een isolerende afdekking bespaart u minimaal 50% op de energiekosten, maar door toepassing van PC solar lamellen kan de besparing oplopen tot ruim 80%!

 

Wat is de isolerende werking van een lamellenafdekking? 

Een lamellendek zorgt ervoor dat u de warmte in het zwembad houdt. Wanneer het zwembad verwarmd wordt zonder afdekking, verdampt het water wanneer de luchttemperatuur lager is dan de watertemperatuur. Dit temperatuurverschil kan met name ’s nachts erg oplopen. Waardoor u de gewonnen warmte overdag de volgende ochtend al weer kwijt bent. Met de verdamping van het water, verdampen ook de chemicaliën in het bad. Met een afdekking bespaar je dus niet alleen op de energiekosten, maar ook chemicaliën en water. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de K-waarde: De hoeveelheid warmte die per uur, per 1 m² en per graad temperatuurverschil, tussen twee ruimtes uitgewisseld wordt. De waarde geeft dus de mate van isolatie aan: een hoge K-waarde betekent een minder goede isolatiefactor. De K-waarde van PVC lamellen is 2,65 W/m²K. De K-waarde van het Polycarbonaat lamellen is 2,74 W/m²K.

 

Hoe werken Solar lamellen?

Solar lamellen verwarmen het water doordat de zon door de transparante bovenzijde de zwarte onderzijde verwarmd. Deze geeft de warmte indirect door aan het water in het zwembad en door de circulatie van de zwembadpomp wordt het hele zwembad verwarmd. Als vergelijk; wanneer een zwembad in dezelfde situatie afgedekt met een wit PVC lamellendek 22°C aan watertemperatuur heeft dan kan hetzelfde zwembad met een PC solar dek met gemak een temperatuur halen van 27°C. Een verschil van wel 5°C dus. Maakt het zwemmen net wat aangenamer.  


Levertijd, installatie, retour name oude lamellen en betaling


Hoe kan ik betalen bij jullie?

U ontvangt van ons een opdrachtfactuur welke u kunt overmaken op ons bankrekeningnummer, na ontvangst betaling worden de lamellen / overige producten ter productie ingepland of besteld. U ontvangt van onze binnendienst een mail met daarin een voorstel voor levering / installatie. Tevens ontvangt u gelijk met deze mail de restfactuur deze kunt u vooraf betalen of bij levering / installatie.

 

Wat is de levertijd?

Over het algemeen hebben wij op onze standaard lamellen en afmetingen een levertijd van 10 werkdagen. Echter tijdens het seizoen april t/m september kan dit soms wat uitlopen. Wij zullen ten alle tijden ons best doen om het bestelde dek z.s.m. bij u te leveren / installeren.

 

Installeren jullie ook?

Natuurlijk installeren wij. U kunt bij ons alle kanten op. Wenst u uw vervang lamellen of een complete oprolsysteem zelf te plaatsen dan is dat geen enkel probleem. Met de nodige uitleg en onze handleiding en een beetje handigheid is het best zelf uit te voeren. Maar wenst u alles uit handen te geven dan zorgen wij vakkundig voor de installatie van de nieuwe afdekking en het afstellen van de eindstanden. Wij kunnen het dus allemaal voor u regelen en staan graag voor u paraat. 

 

Wat te doen met de oude lamellen?

Wij nemen indien gewenst uw oude lamellen retour en zorgen ervoor dat deze correct worden afgevoerd voor recycling. U kunt uw oude lamellen in de meeste gevallen kosteloos ook ter recycling aanbieden bij de plaatselijke afval inzameldienst.